KOMPETENTA

SIBES produkter tas fram i egen fabrik i Småland sen över 70 år

Miljömedvetna

Våra mässingsprodukter är tillverkade av återvunnet material

Svensk tillverkning

I SIBES maskinpark produceras beslagen kostnadseffektivt med bibehållen hög kvalité

E-handel

I vår välsorterade E-handelsbutik hittar du allt du kan behöver inom beslag, dörrhandtag, krokar i mässing

Historik

Sibes Metaill är ett familjeägt företag och tillverkar beslag i mässing. Företaget ligger vackert beläget i den lilla småländska byn Siggebo i Gnosjö Regionen.

Severin Söderberg startade gjutning i Siggebo på 40-talet. I starten tillverkades sandgjutna handtag för ytterdörrar och innerdörrar. Produktsortimentet utvecklades snabbt till flera nya modeller av mässingshandtag.

1964 bildades SIBES Metall AB av hans son Bertil och hans två söner Sigvard och Ingemar Söderberg.

SIBES utvecklades med nybyggnationer och satsning på pressgjuteri. I början på 70-talet påbörjades en expansion med export till våra Nordiska grannländer. Under 80-talet utvidgades exporten ytterligare med länder i Europa samt USA.

Nuläge

Idag har SIBES 15 anställda och omsätter ca 27 miljoner. Ägare är nu femte generationen Söderberg Thomas och Stefan tillsammans med deras far Sigvard. SIBES har ett brett produktsortiment som består mes av mässingsbeslag och andra inredningsdetaljer i mässing. Exempel på produkter är innerhandtag, ytterhandtag, fönsterhandtag, kökshandtag, knoppar och fasadsiffror. Du finner vårt sortiment HÄR

SIBES utvecklar hela tiden sitt sortiment för nya marknader och marknadssegment. De egendesignade beslagen måste möta kraven från kunder med bästa kvalité och design. Dagens kunder återfinns främst inom bygg- och fackhandeln, där försäljningen sker genom agenter och grossister både i Sverige och i utlandet.

Samarbete är ett ledord för SIBES och företaget är en stolt medlem av både Gnosjö Industriförening och Svenska Gjuteriföreningen.

Gnosjöandan finns djupt rotat i företaget.