Tillverkning

Hög kvalité och exklusiv design

SIBES Metall tillverkar beslag i gjuten mässing med hög kvalité och exklusiv design. Detta är möjligt tack vare våra kompetenta och yrkeskunniga medarbetare. Delar av tillverkningen sker med hjälp av industrirobotar och automatiserade maskiner men mycket är också gediget handarbete. Ständigt sker förändringar som gör oss ännu bättre. Nya lösningar såväl tekniska som designmässiga sker kontinuerligt. Detta ställer höga krav på vårt kunnande och vår kompetens inom gjuteriteknik och design.

Vår specialitet är gammaldags Svenska och Nordiska handtagsmodeller, allt i gjuten bearbetad mässing och anpassad till dagens moderna lås och dörrar.

Pressgjuteri

Beslagen som SIBES tillverkar gjuts i råmässing som levereras i tackor på ca. 7 kg/st. Mässingstackorna upphettas till ca. 1000 grader och smälts ned i en motståndsugn. En robot för sedan över den varma smälta mässingsmassan till en pressgjutningsmaskin. Där pressas mässingen in i ett verktyg med ett låstryck på ca. 280-420 ton. Mässingen som pressats in i verktyget, stelnar och beslaget får sin unika form.

Hög kvalité och exklusiv design

Beslaget efterbearbetas sedan på olika sätt i produktionen. Där slipas, borras, putsas och poleras beslagen, detta sker både med hjälp av robotar och med gediget handarbete.

Trots att mycket av produktionen sker med automatik äventyras aldrig kvaliteten på produkterna. Tester och kontroller görs kontinuerligt genom hela produktionsprocessen.

Ytbehandling

När beslagen har efterbearbetats i produktionen kan olika ytbehandlingar göras på beslagen. De kan exempelvis blankpoleras, förnicklas eller svartbehandlas, de kan även pulverlackeras i SIBES egna lackeringsline.

Emballering

De färdiga beslagen emballeras och paketeras noggrant i passande förpackning. Tillhörande monteringsartiklar skruv, nipplar och fyrkantshylsor skickas också med.